Τεχνολογία eco Dect

Τα τελευταία χρόνια οι συσκευές ασύρματων τηλεφώνων έχουν γίνει βασικό "αξεσουάρ" της ζωής μας με την ευκολία που προσφέρουν έτσι ώστε με μία συσκευή να έχουμε επικοινωνία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ή τους χώρους εργασίας μας. Επίσης η μείωση των τιμών (υπάρχουν επώνυμα ασύρματα τηλέφωνα με τιμές απο 19 ευρώ) έκανε τα ασύρματα τηλέφωνα να χρησιμοποιούνται σαν η βασική τηλεφωνική συσκευή κυρίως στα σπίτια και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που οι καταναλωτές εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα της τεχνολογίας αγοράζουν παραπάνω από ένα ακουστικά υλοποιώντας έτσι ένα μικρό τηλεφωνικό κέντρο μεταξύ τους.

Ισχυς ακτινοβολίας ασυρμάτων τηλεφώνων

Ενα χαρακτηριστικό που προβληματίζει αρκετούς χρήστες ασυρμάτων τηλεφώνων είναι η ισχύς της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από τις συσκευές και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στην υγεία τους. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στα ασύρματα τηλέφωνα είναι πολύ μικρότερα απο αυτά ενός κινητού τηλεφώνου και πως έχουν οριστεί σε συγκεκριμένο επίπεδο (10 mW) για όλες τις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές τεχνολογίας DECT αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι λόγω της χαμηλότερης χρέωσης ανά λεπτό συνήθως στο ασύρματο τηλέφωνο μιλάμε πολύ περισσότερο και η χρήση του καταλήγει να είναι πολλαπλάσια από εκείνη του κινητού τηλεφώνου. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με την εμφάνιση προγραμμάτων απεριόριστου δωρεάν χρόνου ομιλίας ο λόγος που θα κλείνουν ορισμένοι χρήστες το ασύρματο τηλέφωνο τους θα είναι ότι άδειασε η μπαταρία.

Αφού λοιπόν όπως περιγράψαμε παραπάνω η χρήση του ασύρματου τηλεφώνου έχει γίνει μέρος της ζωής μας και μάλιστα για αρκετές ώρες της ημέρας καλό θα ήταν να δούμε πώς μπορεί να ελαχιστοποιήσουμε έκθεση μας στην ακτινοβολία που αυτό εκπέμπει.

Αυτό μπορεί να γίνει κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

  • μείωση των ωρών χρήσης του ασύρματου τηλεφώνου
  • μείωση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας

Σχετικά με το πρώτο την μείωση του χρόνου χρήσης αυτό είναι στο χέρι του καθ ενός μας και κατά πόσο οι συνθήκες τις ζωής μας το επιτρέπουν , ας δούμε όμως τι κάνουν οι κατασκευαστές και συγκεκριμένα η Siemens σχετικά με το δεύτερο παρουσιάζοντας την τεχνολογία Eco Dect

Τεχνολογία Eco Dect απο την Siemens

η τεχνολογία Eco Dect είναι φιλική προς το περιβάλλον πετυχαίνοντας μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά και μείωση της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από το ασύρματο τηλέφωνο.

Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Σε σύγκριση με συμβατικής τεχνολογίας ασύρματα τηλέφωνα της ίδιας εταιρίας με την χρήση νέας σχεδίασης τροφοδοτικού επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 60%

Μείωση της ισχύος εκπομπής

Για την λειτουργία ενός ασύρματου τηλεφώνου απαιτείται η επικοινωνία μεταξύ της βάσης και της φορητής συσκευής , στις συμβατικής τεχνολογίας συσκευές η ισχύς εκπομπής ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι ορισμένη πάντα στο μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο είτε το φορητό τηλέφωνο βρίσκεται δίπλα στην βάση είτε στα όρια της εμβέλειας του. Στα τηλέφωνα με την τεχνολογία Eco Dect η ισχύς ρυθμίζεται αυτόματα απο την συσκευή φτάνοντας έως και περίπου το μηδέν στην περίπτωση που το ακουστικό έχει τοποθετηθεί στην βάση για φόρτιση. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής να ρυθμιστεί η μέγιστη ισχύς εκπομπής στο 50% (με αντίστοιχη μείωση της εμβέλειας στο 50%) για να έχουμε ακόμα μικρότερη επιβάρυνση.

Ασύρματο τηλέφωνο τεχνολογίας Eco DectΗ τεχνολογία Eco Dect θα ενσωματωθεί και στα χαμηλής τιμής μοντέλα της εταιρίας προσφέροντας έτσι οικονομία και ασφάλεια σε όλους τους πελάτες της εταιρίας και σε συνδυασμό με τις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και διαδικασίες παραγωγής αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία του πλανήτη μας.

Συσκευές ασυρμάτων τηλεφώνων με την τεχνολογία Eco Dect και πολλά άλλα είδη ηλεκτρονικού εξοπλισμού μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα forthnet