«Χρυσό» για την Canon

Στην ... κορυφή του βάθρου ανέβηκε η Canon στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατακτώντας την πρώτη θέση στον εξοπλισμό των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ που κάλυψαν τους φετεινούς Ολυμπιακούς. Με τους εκατοντάδες από τους καλύτερους αθλητικούς φωτορεπόρτερ του κόσμου που βρέθηκαν στη χώρα μας προκειμένου να καλύψουν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς, η Canon απέδειξε την κυρίαρχη θέση της στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Kodak, μεγάλης χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 70% περίπου των φωτογράφων που κάλυψαν τους Αγώνες χρησιμοποίησαν τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές EOS της Canon και το σύστημα EF των φακών της.
Η EOS-1D Mark II απεδείχθη μακράν η πιο δημοφιλής φωτογραφική μηχανή για τους επαγγελματίες φωτογράφους στους φετινούς Ολυμπιακούς. Η νέα προσθήκη στη σειρά EOS της Canon κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, προσφέροντας 8.5 καρέ ανά δευτερόλεπτο με την ανάλυση των 8.2 Megapixel για συνεχόμενη λήψη 40 καρέ. Η EOS-1D Mark II συνεργάζεται άψογα με το σύστημα αυτόματης εστίασης των φακών της σειράς EF της Canon, αποτελώντας έτσι την ιδανική επιλογή για την ταχύτατη λήψη συνεχόμενων καρέ και στιγμών δράσης.
Σε διεθνές επίπεδο, η EOS-1D Mark II είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο χώρο του επαγγελματικού φωτορεπορτάζ, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία να εμπιστεύονται το νέο μοντέλο της Canon στις αποστολές τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στιβαρότητα της μηχανής, την ανάλυσή της, την κορυφαία της ταχύτητα, την απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, την προηγμένη τεχνολογία του αισθητήρα CMOS και την αξιοπιστία που προσφέρει στο χρήστη.
Ο κος Mogens Jensen, Επικεφαλής του Canon Consumer Imaging στην στην Canon Europe, ανέφερε σχετικά : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ορόσημο για τα αθλητικά δρώμενα. Ο ιδιαίτερα απαιτητικός χώρος του αθλητικού φωτορεπορτάζ απαιτεί την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας που θα αποτυπώσει τις κορυφαίες στιγμές αυτής της διοργάνωσης. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι καλύτεροι φωτορεπόρτερ σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζουν την Canon ως την κορυφαία επιλογή τους».

Πρώτη θέση στους επαγγελματίες Οι φωτογραφικές μηχανές SLR της Canon σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα φακών EF είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία επιλογή του επαγγελματία φωτορεπόρτερ σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα μεγαλύτερα πρακτορεία όπως Reuters, ΑFP και Getty Images έχουν επιλέξει προϊόντα της Canon για να καλύψουν τις ανάγκες των φωτογράφων τους. «Οι φωτογράφοι μας είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου, διακεκριμένοι στη δουλειά τους είτε στο χώρο του αθλητικού φωτορεπορτάζ, είτε στο χώρο της διεθνούς ειδησεογραφίας και ψυχαγωγίας. Κατανοώντας τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες για κορυφαία ποιότητα και ταχύτητα, η Canon βρίσκεται δυναμικά στο προσκήνιο με προϊόντα τεχνολογίας αιχμής», σχόλιασε ο κος Adrian Murrell, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών, Ειδήσεων και Αθλητικών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Ασίας της Getty Images.

Canon Professional Services (CPS)
H Canon παρείχε υψηλό επίπεδο υποστήριξης στους επαγγελματίες φωτογράφους καθόλη τη διάρκεια των Αγώνων, εξασφαλίζοντας την άμεση επισκευή των μηχανημάτων μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρέχοντας διευκολύνσεις δανεισμού σωμάτων και φακών. Το Canon Professional Services λειτούργησε στο χώρο του Kodak Imaging Centre με τους φωτογράφους να έχουν πρόσβαση σε Apple G5 & PC σταθμούς εργασίας με χρήση του κατάλληλου λογισμικού για την επεξεργασία και μετάδοση της δουλειάς τους.

«Σαρώνοντας» τα βραβεία
Η EOS-1D Mark II απέσπασε το βραβείο της EISA (European Imaging & Sound Association) στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Φωτογραφικής Μηχανής για τη χρονιά 2004-2005 και της ΤΙΡΑ (Technical Image Press Association), η οποία την ανακήρυξε Καλύτερη Ψηφιακή SLR Επαγγεματική Φωτογραφική Μηχανή για το 2004.