Τεχνολογία μελανιών αντιδράσεως στα νέα Plotter Canon

Η σειρά CAD & GIS της Canon διαθέτει ένα σύστημα μελανιών αντιδράσεως τύπου Pigment και Dye, 5 χρωμάτων, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις εφαρμογές CAD και GIS.

Αυτή η μοναδική σύνθεση βελτιώνει την προσκόλληση μελανιών στα υλικά εκτύπωσης και ελαχιστοποιεί την διάχυση χρώματος. Όταν το μαύρο μελάνι έρχεται σε επαφή με μία χρωματισμένη περιοχή (για παράδειγμα, λέξεις εκτυπωμένες σε έγχρωμο φόντο), το μαύρο και το κυανό μελάνι προκαλούν μία χημική αντίδραση που εμποδίζει το μαύρο μελάνι να διαχυθεί στα χρώματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθαρότερα κείμενα, πιο ομαλές καμπύλες και οξείες λεπτότερες γραμμές, ακόμη και σε χαρτί χωρίς επίχρισμα. Με τη χρήση των μελανιών αντιδράσεως, επίσης, βελτιώνεται η αντοχή σε γρατζουνιές και χαρακιές, ούτως ώστε οι εκτυπώσεις να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις εκτυπώσεις με συμβατικά μελάνια τύπου dye.

Ομαλές διαβαθμίσεις σε κάθε υλικό εκτύπωσης

Η σειρά CAD & GIS χρησιμοποιεί δύο είδη μαύρου μελανιού για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε κάθε τύπο υλικού εκτύπωσης.

Για υλικά εκτύπωσης φωτογραφικού τύπου, χρησιμοποιείται ένα μαύρο μελάνι (BK) και για εκτυπώσεις μεγάλης αντίθεσης σε χαρτί ματ, χρησιμοποιείται ένα ματ μαύρο μελάνι (MBK).

Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει ομαλές διαβαθμίσεις σε κάθε τύπο υλικού εκτύπωσης και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, καθώς το σχετικό μελάνι επιλέγεται αυτομάτως για κάθε τύπο υλικού εκτύπωσης.