Συνεχείς επενδύσεις από τη FORTHnet σε υποδομές Internet

Η FORTHnet, προχωρά σε νέα, σημαντική επένδυση για το Internet δίκτυό της και δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική αγορά, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα διασύνδεσής της με το εξωτερικό στα 1.395 Mbps.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2005 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ένα νέο ιδιόκτητο, ενσύρματο κύκλωμα STM1 (155 Mbps), ενώ στα μέσα Μαρτίου, η εταιρία θα θέσει σε πλήρη λειτουργία 4 επιπλέον ιδιόκτητα ενσύρματα κυκλώματα των 155 Mpbs το καθένα. Τα 5 αυτά νέα ιδιόκτητα STM1 κυκλώματα Internet (155 Mbps έκαστο) προστίθενται στα 4 υπάρχοντα κυκλώματα και ανεβάζουν τη συνολική χωρητικότητα σε 9 x 155 Mbps = 1.395 Mbps.

Οι επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρία με συνεχείς αναβαθμίσεις στις υποδομές της, εξελίσσονται παράλληλα με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της. Στην εποχή της ευρυζωνικής πρόσβασης και των εφαρμογών «over IP», η FORTHnet υλοποιεί επενδύσεις που θα διασφαλίζουν στους συνδρομητές της, οι οποίοι αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών ευρείας ζώνης σε υψηλή ποιότητα, για μεταφορά δεδομένων, φωνής, εικόνας και άλλων προηγμένων εφαρμογών.

Παράλληλα, η εταιρία φροντίζει να αναβαθμίζει συνεχώς και τον εσωτερικό της δικτυακό κορμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη λειτουργία ενός ακόμα κυκλώματος στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, επιτυγχάνοντας διασύνδεση των δύο πόλεων στα 310 Μbps. Επιπλέον η εταιρία διαθέτει μόνιμη σύνδεση 155 Mbps με τον Κόμβο Διασύνδεσης Δικτύων Internet στην Αθήνα A.I.X. (Athens Internet eXchange), μέσω του οποίου ανταλλάσσει ελληνική Internet κίνηση με τους άλλους ISPs.

«Η επιτυχής πορεία των υπηρεσιών FORTHnet Internet και ιδιαίτερα των υπηρεσιών ADSL και του πακέτου ADSL in a box, μας οδηγεί στην αναβάθμιση με επιπλέον κυκλώματα διεθνούς κίνησης. Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση για μας η διαπίστωση ότι το κοινό μας αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται στη συνεπή στρατηγική της εταιρίας για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας», τόνισε ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Internet της FORTHnet.