Νέες επαγγελματικές λύσεις από την Canon

Στα πλαίσια ενίσχυσης της πελατοκεντρικής της εικόνας η Canon εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων στην Ευρώπη που αποκαλεί «Canon Concerto». Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τις νέες λύσεις υλικού και λογισμικού της εταιρείας στο χώρο των επιχειρηματικών λύσεων και των λύσεων ψηφιακής απεικόνισης.
Μέσα από τις παρουσιάσεις της καθ' όλη τη διάρκεια των «Canon Concertos», η εταιρεία πρόκειται να προβάλλει τη νέα σειρά προϊόντων της τα οποία απευθύνονται στο σύγχρονο γραφείο και τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εκτύπωσης. Οι εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν στη Φρανκφούρτη στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2004.

Κοινός παρονομαστής των νέων προϊόντων που παρουσιάζονται είναι οι δυνατότητες έγχρωμης εκτύπωσης οι οποίες επαναπροσδιορίζουν την χρήση του χρώματος στο ευρύτερο επιχειρησιακό περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την παρουσία της Canon στα περιβάλλοντα επαγγελματικών εκτυπώσεων

Μεταξύ των νέων προϊόντων ανήκουν:

Το καινοτόμο πολυλειτουργικό ψηφιακό φωτοαντιγραφικό iR 3100C/CN
Ο εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους W6200P
Ο εκτυπωτής επαγγελματικών καρτών CX 350
iR 3100C/CN

Το ψηφιακό φωτοαντιγραφικό iR 3100C/CN περιλαμβάνει τον πρώτο δικτυακό εκτυπωτή ο οποίος προσφέρει δυνατότητες έξυπνου χρώματος. Απευθύνεται σε κάθε επιχειρησιακό περιβάλλον και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία αντικατάστασης /ανανέωσης ασπρόμαυρων μηχανημάτων παρέχοντας επιπλέον την δυνατότητα παραγωγής έγχρωμων εκτυπώσεων.
Το iR 3100C/CN δίνει με ευφυή τρόπο απάντηση στα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χρήση έγχρωμων συσκευών εκτύπωσης στο επιχειρησιακό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες αν και τα οφέλη από τη χρήση έγχρωμων εγγράφων είναι αδιαμφισβήτητα, το κόστος των έγχρωμων εκτυπώσεων και ο σχετικός έλεγχος προβληματίζουν τους IT managers των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Με το iR 3100C/CN η Canon παρέχει απόλυτο έλεγχο κατά την χρήση του χρώματος. Το iR 3100C/CN επιτρέπει την έγχρωμη εκτύπωση μόνο στις περιπτώσεις που πραγματικά απαιτείται χρώμα, ενώ με βάση τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις λειτουργεί ως ασπρόμαυρη μονάδα. Ο απόλυτος έλεγχος των χαρακτηριστικών έγχρωμης εκτυπώσης με περιορισμούς που μπορούν να καθοριστούν εντός ομάδων εργασίας αποτελεί τον πυρήνα των χαρακτηριστικών του έξυπνου χρώματος.

Εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους W6200P

Ο εκτυπωτής W6200P διευρύνει τη γκάμα των εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους της Canon. Υποστηρίζει διαστάσεις χαρτιών εκτύπωσης έως Α1 ενώ χρησιμοποιεί 6 χρώματα. Ο W6200P τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του καθώς αποτελεί ένα μοντέλο που συνδυάζει μοναδικά ποιότητα και ταχύτητα εκτύπωσης. Βασίζεται σε τεχνολογία Bubble Jet με χρήση κεφαλής υψηλής πυκνότητας μεγέθους 1 ίντσας, ενώ το σετ μελανιών που χρησιμοποιεί είναι τύπου pigment. Παρέχει κορυφαία φωτογραφική ποιότητα εκτύπωσης και μπορεί να εκτυπώσει χωρίς να αφήνει λευκά περιθώρια στο χαρτί.
Ο μοναδικός συνδυασμός ποιότητας/ταχύτητας καθιστά τον W6200P ικανό να καλύψει τις ανάγκες της φωτογραφικής αγοράς αλλά και τις ανάγκες των κατά παραγγελία εκτυπώσεων. Απευθύνεται σε παραδοσιακά καταστήματα υπηρεσιών εκτύπωσης (copy shops, professional printers) αλλά και σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα ή ατελιέ γραφικών τεχνών.

Εκτυπωτής επαγγελματικών καρτών CX350

Η εκτύπωση των επαγγελματικών καρτών κατά κανόνα αποτελεί μια επιχειρησιακή ανάγκη η οποία δεν εκτιμάται με προσοχή. Συνήθως καλύπτεται από τυπογραφία offset ενώ πολύ συχνά ένας μεγάλος όγκος καρτών αν και προπληρώνεται δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Η Canon με τον εκτυπωτή CX350 παρέχει δυνατότητα εκτύπωσης των επαγγελματικών καρτών κατ'απαίτηση. Ο CX350 βασίζεται σε τεχνολογία Bubble Jet ενώ μπορεί να τυπώνει σε ανάλυση 600 dpi 40 κάρτες το λεπτό. Οι κάρτες είναι έτοιμες για χρήση αμέσως μετά την εκτύπωσή τους καθώς δεν απαιτούν επιπλέον κοπή. Ο CX350 απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες εκτυπώσεων ενώ μπορεί να καλύψει ανάγκες εκτύπωσης που υπερβαίνουν τις 1000 κάρτες ανά μήνα.