Νέες δημιουργίες της FORTHnet

Η FORTHnet δημιούργησε και φιλοξενεί το Ολυμπιακό website του ελληνικού Yahoo! http://olympics.yahoo.gr

Μέσα από την Ολυμπιακή ενότητα του Yahoo! οι online επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας πρόσβαση σε νέα, συνεντεύξεις, αποτελέσματα, στιγμιότυπα, βιογραφικά αθλητών, ιστορικά στοιχεία, καθώς και στο πρόγραμμα των Αγώνων.

Η HellasNet, η επιχειρησιακή μονάδα της FORTHnet με εξειδίκευση στο Interactive Marketing, σχεδίασε το front-end σύμφωνα με τις ανάγκες του Yahoo!, ενώ σε επίπεδο back-end υλοποίησε ειδικό μηχανισμό αυτόματης ενημέρωσης περιεχομένου, το οποίο παρέχεται από την Sportline (www.sport.gr).

Η φιλοξενία του web site υποστηρίζεται από την Internet Hellas, την επιχειρησιακή μονάδα της FORTHnet που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Data Center. H σχεδίαση της λύσης φιλοξενίας έγινε με γνώμονα την υψηλή διαθεσιμότητα, την ταχύτητα και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, με δεδομένο ότι την ιστοσελίδα αναμένεται να επισκεφθεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων χρηστών. Για το λόγο αυτό υλοποιήθηκε αρχιτεκτονική με πολλαπλούς web servers, load balancers, clustered database και redundant εξοπλισμό σε όλα τα σημεία. Η φιλοξενία του web site γίνεται στο Data Center του Αγίου Στεφάνου, το οποίο είναι ένα από τα τρία υπερσύγχρονα Data Centers της FORTHnet στην Αττική.