Νέα πολυμηχανήματα Canon SmartBase MP360 και SmartBase MP370

Η Canon, η εταιρεία πρωτοπόρος στις τεχνολογίες φωτογραφικών μηχανών και συστημάτων απεικόνισης, παρουσιάζει τα SmartBase MP360 και SmartBase MP370. Με κομψές γραμμές και εντυπωσιακό φινίρισμα, η νέα, εντυπωσιακή σχεδίαση τύπου "Z" ενοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τεχνολογίες φωτογραφικής εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής. Απαιτώντας μόνο ένα καλώδιο, μία πηγή τροφοδοσίας, ένα πρόγραμμα οδήγησης και μία μόνο επένδυση, αυτές οι κομψές συσκευές "Όλα σε Ένα" με το εξαιρετικά μικρό μέγεθος εξοικονομούν χώρο και χρόνο, ενώ η χρήση τους είναι εκπληκτικά εύκολη.
Το SmartBase MP370 υποστηρίζει απευθείας εκτύπωση φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και κάρτες μνήμης. Είναι το πρώτο πολυμηχάνημα στον κόσμο που υποστηρίζει το νέο πρότυπο PictBridge, το οποίο επιτρέπει την απευθείας εκτύπωση φωτογραφιών απ' οποιαδήποτε συμβατή με το PictBridge ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα, μέσω ενός καλωδίου USB, χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή. Η υποδοχή καρτών μνήμης επιτρέπει την απευθείας εκτύπωση φωτογραφιών απ' όλους τους δημοφιλείς τύπους καρτών μνήμης, ενώ το νέο Ευρετήριο Φωτογραφιών (Photo Index Sheet) απλοποιεί την επιλογή φωτογραφιών, υλικών και ρυθμίσεων εκτύπωσης. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν έναν εκτυπωτή με ανάλυση 4800 x 1200 dpi, έναν σαρωτή με αισθητήρα CCD ανάλυσης 1200 x 2400 dpi και λειτουργία φωτοαντιγραφικού. Εξασφαλίζουν φωτογραφική εκτύπωση υψηλής ανάλυσης χωρίς περιθώρια, χρησιμοποιώντας σταγονίδια μελανιού με όγκο μόλις 2pl.
Το SmartBase MP360 διατίθεται σε σκούρο μπλε χρώμα (navy blue), ενώ το SmartBase MP370 διατίθεται σε μαύρο χρώμα με ασημί κάλυμμα για την επιφάνεια σάρωσης.
«Εκτός από την λειτουργικότητα, σήμερα οι καταναλωτές ενδιαφέρονται επίσης για την αισθητική του χώρου τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία θα καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις», αναφέρει ο Hiroshi Komatsuzaki, Επικεφαλής του Τομέα Consumer Imaging της Canon Europe. «Τα SmartBase MP360 και MP370 είναι ασυναγώνιστα τόσο στον τομέα του ντιζάιν, όσο και στις προδιαγραφές».

Φωτογραφικές εκτυπώσεις
Το SmartBase MP370 απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι θέλουν να παράγουν φωτογραφικές εκτυπώσεις γρήγορα και εύκολα, και χρειάζονται επίσης λειτουργίες αντιγραφής, σάρωσης και εκτύπωσης εγγράφων. Υποστηρίζοντας το πρότυπο PictBridge - για απευθείας εκτυπώσεις απ' οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα συμβατή μ' αυτό το πρότυπο - καθώς και το Bubble Jet Direct της Canon, το SmartBase MP370 επιτρέπει επίσης απευθείας εκτύπωση φωτογραφιών από κάρτες μνήμης CompactFlash™ Type I &II, Microdrive, SmartMedia, Multimedia Card, SD, Memory Stick και xD-Picture[1]. Για την απλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής εκτυπώσεων από κάρτες μνήμης, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώνουν πρώτα ένα "ευρετήριο φωτογραφιών". Στο ευρετήριο φωτογραφιών, οι χρήστες υποδεικνύουν τις φωτογραφίες που θέλουν να εκτυπώσουν, το μέγεθος και τον τύπο του χαρτιού, καθώς και άλλες ρυθμίσεις (εκτύπωση ημερομηνίας και πλήθος αντιγράφων).
Κατόπιν, τοποθετούν το ευρετήριο στην συσκευή η οποία το σαρώνει, αναγνωρίζει τις επιλεγμένες φωτογραφίες και τις εκτυπώνει.

Φωτογραφική ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου
Τα δύο νέα SmartBase διαθέτουν την ίδια, προηγμένης τεχνολογίας κεφαλή εκτύπωσης που χρησιμοποιείται στη νέα σειρά φωτογραφικών εκτυπωτών της Canon. Εξελιγμένες τεχνικές κατασκευής ημιαγωγών κατέστησαν δυνατή την παραγωγή μιας κεφαλής εκτύπωσης με πυκνότητα ακροφυσίων έως επταπλάσια από αυτή των ανταγωνιστικών προϊόντων, μέγεθος ακροφυσίων 40% μικρότερο από τα προηγούμενα μοντέλα της Canon και μικροσκοπικά σταγονίδια μελανιού με όγκο μόλις 2pl για μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την τοποθέτησή τους στο χαρτί. Συγκριτικά με ορισμένα ανταγωνιστικά πολυμηχανήματα, εκτοξεύονται 1,6 εκατομμύρια περισσότερες κουκκίδες ανά τετραγωνική ίντσα για εκτύπωση φωτογραφιών με ανάλυση 4800x1200 dpi.

Υψηλή ταχύτητα
Και τα δύο νέα μοντέλα παρέχουν ταχύτητα μονόχρωμης εκτύπωσης 18 σελ./λεπτό και έγχρωμης 12 σελ./λεπτό. Χάρη σ' ένα σύστημα 3 ανεξάρτητων κινητήρων αποφεύγονται οι καθυστερήσεις κατά την κίνηση των μηχανικών μερών, οι οποίες προκαλούνται σε συσκευές μ' έναν μόνο κινητήρα.
Η θύρα Hi-Speed USB 2.0 απλοποιεί και επιταχύνει την επικοινωνία μεταξύ της συσκευής και του υπολογιστή. Υποστηρίζονται επίσης φωτογραφικές εκτυπώσεις χωρίς περιθώρια σε μία ποικιλία υλικών εκτύπωσης, έως μέγεθος A4. Ένα έξυπνο σχεδιαστικό στοιχείο είναι ο δίσκος εκτυπώσεων, ο οποίος ανοίγει αυτόματα κατά την παραγωγή εκτυπώσεων και αντιγράφων.
Η επίπεδη μονάδα σάρωσης υποστηρίζει έγγραφα, κάρτες, φωτογραφίες και βιβλία με μέγεθος έως A4, ανάλυση σάρωσης 1200x 2400 dpi και βάθος χρώματος 48/24 bit (Είσοδος/Έξοδος). Χρησιμοποιώντας ψηφιακή επεξεργασία, η ανάλυση μπορεί να φτάσει έως 9600 dpi. Η λειτουργία Multi-Photo επιτρέπει τη σάρωση πολλών φωτογραφιών οι οποίες τοποθετούνται όλες μαζί στον σαρωτή, ευθυγραμμίζονται και αποθηκεύονται αυτόματα σε ξεχωριστά αρχεία. Το βολικό κάλυμμα τύπου Z διευκολύνει την σάρωση και παραγωγή αντιγράφων από βιβλία και περιοδικά.

Η ψηφιακή τεχνολογία σ' ένα ανώτερο επίπεδο

Η λειτουργία Photo Noise Reduction εξαλείφει τον ανεπιθύμητο ψηφιακό θόρυβο που εισάγουν στην εικόνα οι αισθητήρες CCD ορισμένων ψηφιακών μηχανών, ενώ η τεχνολογία Vivid Photo βελτιώνει τα φυσικά χρώματα των φωτογραφικών εικόνων, κάνοντας ακόμη πιο ελκυστικές τις εκτυπώσεις τους. Οι λειτουργίες Photo Optimizer PRO και Image Optimizer αναλύουν τα δεδομένα χροιάς και φωτεινότητας των ψηφιακών εικόνων και διορθώνουν αυτόματα την χροιά, την έκθεση και τον κορεσμό των χρωμάτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναπαραγωγή πιο "αισθαντικών" χρωμάτων στις εκτυπωμένες εικόνες - όπως τις θυμούνται οι άνθρωποι.

Λογισμικό
Το λογισμικό Easy-PhotoPrint επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν στα γρήγορα εικόνες και να τις εκτυπώνουν σε 3 εύκολα βήματα. Υποστηρίζει το πρότυπο Exif 2.2, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή εικόνων με πιο "φυσική" εμφάνιση. Το λογισμικό Easy-WebPrint απλοποιεί την εκτύπωση ιστοσελίδων, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο συντελεστή κλίμακας έτσι ώστε να εκτυπωθεί ολόκληρη η σελίδα, ακόμη κι αν εκτείνεται σε πολλαπλές "οθόνες". Το λογισμικό Print Advisor δίνει στους νέους χρήστες τη δυνατότητα να παράγουν εκτυπώσεις με την καλύτερη δυνατή ποιότητα από την πρώτη κιόλας στιγμή, βοηθώντας τους να επιλέξουν τις σωστές ρυθμίσεις ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου ή της εικόνας που εκτυπώνουν.

1. Απαιτείται προσαρμογέας Compact Flash για κάρτες xD-Picture