Μεγάλες αναβαθμίσεις από τη FORTHnet σε υποδομές Internet

H FORTHnet, υλοποιεί μεγάλες συνολικές αναβαθμίσεις χωρητικότητας του δικτύου της, που αφορούν και τη διασύνδεσή της με το εξωτερικό και με το ΑΙΧ και με το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, ώστε η ποιότητα των υπηρεσιών της, να παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.
H FORTHnet, η εταιρία που έφερε το Internet στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της χώρας, συνεχίζει να επενδύει σε χωρητικότητες κυκλωμάτων διασύνδεσης και σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της οι οποίοι πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Σύνδεση με το εξωτερικό
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, η εταιρία θα προχωρήσει στην προσθήκη ενός επιπλέον ιδιόκτητου ενσύρματου κυκλωμάτος 622 Mbps (STM4) στο ήδη υπάρχον δίκτυό της, αναβαθμίζοντας τη συνολική χωρητικότητα διασύνδεσής της με το εξωτερικό σε πάνω από 2000Μbps. Στην καθημερινή πρακτική, αυτό συνεπάγεται ταχύτερες συνδέσεις, ποιοτικότερη πρόσβαση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους συνδρομητές όλων των υπηρεσιών της.

Διασύνδεση με ADSL ΟΤΕ
Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες αναβάθμισης της διασύνδεσης της FORTHnet με το ADSL δίκτυο του ΟΤΕ (ΟΚΣΥΑ) στα 2 Gbps, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τη χωρητικότητα μέσω της οποίας οι ADSL συνδρομητές της συνδέονται στο δίκτυό της.

Σύνδεση με Α.Ι.Χ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες επίσης, θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα της μόνιμης σύνδεσης που διαθέτει η FORTHnet με τον Κόμβο Διασύνδεσης Δικτύων Internet στην Αθήνα A.I.X. (Athens Internet eXchange), για την ανταλλαγή ελληνικής Internet κίνησης με τους άλλους ISPs. Στην νέα εποχή της ευρυζωνικής πρόσβασης και των εφαρμογών «over IP», η FORTHnet προγραμματίζει επενδύσεις που εξελίσσονται παράλληλα με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της προκειμένου να διασφαλίζει στους συνδρομητές της, την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών ευρείας ζώνης σε υψηλή ποιότητα, για μεταφορά δεδομένων, φωνής, εικόνας και άλλων προηγμένων εφαρμογών.