Η Ώρα της Γης – Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 20:30

Η ώρα που ο κόσµος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρµανση του πλανήτη

Στις 20:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσµο θα σβήσουν τα φώτα τους για µία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσµιο µήνυµα ότι όλοι µαζί µπορούµε να δράσουµε ενάντια στην υπερθέρµανση του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουµε πως θα είναι το µεγαλύτερο συµµετοχικό γεγονός στον κόσµο, ένα δισεκατοµµύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα µήνυµα στους ηγέτες του κόσµου λίγους µήνες πριν την Παγκόσµια Σύνοδο των Ηνωµένων Εθνών για το Κλίµα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόµαστε τη δέσµευσή τους για δράσεις που θα µειώσουν τις εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου, για το βραχυπρόθεσµο και µακροπρόθεσµο όφελος του πλανήτη.

Το πρώτο βήµα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.

Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγµα, για µία µόνο ώρα, στέλνουµε ένα δυνατό µήνυµα στον κόσµο για την επείγουσα ανάγκη να αντιµετωπίσουµε την κλιµατική αλλαγή και δείχνουµε ότι είναι δυνατόν ο κάθε ένας από εµάς να κάνει τη διαφορά.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε σε µία πόλη, σε µία χώρα το 2007, όταν περισσότερα από 2,2 εκατοµµύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Σίδνεϋ έσβησαν τα φώτα τους για µία ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007.

Μόλις ένα χρόνο µετά, η Ώρα της Γης άγγιξε 370 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες και η εκστρατεία εξελίχθηκε σε ένα παγκόσµιο κίνηµα βιωσιµότητας. Υπολογίζεται πως µεταξύ 50 και 100 εκατοµµύρια άνθρωποι έσβησαν τα φώτα τους για την Ώρα της Γης το 2008. Παγκοσµίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate, το Κολοσσαίο, ο φωτεινός πίνακας της Coca Cola στην Πλατεία Times της Νέας Υόρκης, σκοτείνιασαν για µία ώρα.

Η Ώρα της Γης 2009 θα αποτελέσει ένα µείζον κάλεσµα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιµου µέλλοντος. Πασίγνωστα κτίρια και µνηµεία σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αµερική και την Ωκεανία θα σκοτεινιάσουν.

Δείτε στο Internet

Η ώρα της Γής στο flick

Η ώρα της Γής στο twiter

Η ώρα της Γής στο Youtube

Η ώρα της Γής στο Facebook