H Canon κερδίζει 4 βραβεία της Ένωσης TIPA

Η Canon, πρωτοπόρος στους τομείς της φωτογραφίας και των τεχνολογιών απεικόνισης, βραβεύτηκε από την Ένωση TIPA (Technical Image Press Association) για τα ακόλουθα προϊόντα της:
Canon EOS-1D Mark II: "Βραβείο καλύτερης επαγγελματικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR για το 2004"
Canon EOS 300D: "Βραβείο σημαντικότερης εξέλιξης για το 2004"
Canon EOS 30V Date / 33V: "Βραβείο καλύτερης φωτογραφικής μηχανής SLR 35mm για το 2004"
Λογισμικό Πιστοποίησης Δεδομένων DVK-E2: "Βραβείο Καλύτερης Τεχνολογίας για το 2004"
Canon EOS-1D Mark II: Καλύτερη Επαγγελματική Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή SLR για το 2004

Η EOS-1D Mark II είναι η ισχυρότερη ψηφιακή μηχανή SLR (D-SLR) του κόσμου, συνδυάζοντας την εκπληκτική ταχύτητα των 8.5 καρέ ανά δευτερόλεπτο με την ανάλυση των 8.2 Megapixel. Η κριτική επιτροπή της Ένωσης TIPA υπογράμμισε ότι η EOS-1D Mark II "Θέτει νέα πρότυπα στον τομέα των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR επαγγελματικού επιπέδου.
Συνδυάζοντας την ταχύτητα που χρειάζονται οι φωτορεπόρτερ που ασχολούνται με τα σπορ με την υψηλή ποιότητα εικόνας που απαιτεί ο τομέας της διαφημιστικής φωτογραφίας, η EOS-1D Mark II υπηρετεί εξίσου καλά και τους δύο τομείς, και γι' αυτό τον λόγο επιλέχτηκε σαν Καλύτερη Επαγγελματική Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή SLR."

Canon EOS 300D: Βραβείο Σημαντικότερης Εξέλιξης για το 2004

Όταν παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2003, η EOS 300D προκάλεσε αίσθηση καθώς ήταν η πρώτη ψηφιακή SLR φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικές επιδόσεις και απίστευτα χαμηλή τιμή, σημαντικά χαμηλότερη από το αμέσως επόμενο ανταγωνιστικό της μοντέλο.
Η EOS 300D παρέχει στους καταναλωτές τεχνολογία και δυνατότητες οι οποίες στο παρελθόν ήταν διαθέσιμες μόνο σε επαγγελματίες: ανάλυση 6.3 Megapixel, γρήγορη αυτόματη εστίαση 7 σημείων με πρόβλεψη της κίνησης του θέματος, ταχύτητα συνεχούς λήψης 2.5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, φωτομέτρηση 35 ζωνών και επεξεργαστή εικόνας DIGIC. Η κριτική επιτροπή της Ένωσης TIPA δημιούργησε ένα νέο βραβείο ειδικά γι' αυτή την μηχανή, δηλώνοντας ότι "Η παρουσίαση της Canon 300D αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR. Για πρώτη φορά, η ψηφιακή φωτογραφία SLR έγινε διαθέσιμη στο επίπεδο τιμής των "καταναλωτικών" προϊόντων. Τα μέλη της Ένωσης TIPA αποφάσισαν να απονείμουν στην Canon ένα Ειδικό Βραβείο γι' αυτή την καινοτομία."

Canon EOS 30V Date / 33V: Βραβείο καλύτερης φωτογραφικής μηχανής SLR 35mm για το 2004

Με δυνατότητα παρακολούθησης κινούμενων αντικειμένων που προσεγγίζουν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα ακόμη και σε απόσταση 8 μέτρων από την μηχανή[1] και ταχύτητα συνεχούς λήψης 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο, οι EOS 30V Date και EOS 33V έχουν την υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης και ταχύτητα συνεχούς λήψης στην κατηγορία τους. Η κριτική επιτροπή της Ένωσης TIPA ανέφερε ότι : "οι νέες φωτογραφικές μηχανές SLR 35mm είναι ιδανικές για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν σκηνές γρήγορης δράσης χωρίς ογκώδεις και ακριβούς πρόσθετους κινητήρες. Η νεότερη έκδοση του πολύ επιτυχημένου συστήματος αυτόματης εστίασης 7 σημείων της Canon παρέχει την μέγιστη δυνατή ευελιξία, στην οποία συμβάλλει επίσης η λειτουργία ελεγχόμενης με το μάτι εστίασης της EOS 30V Date. Χάρη στο στιβαρό μεταλλικό σώμα τους οι EOS 30V Date και EOS 33V είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, ενώ η αθόρυβη λειτουργία τους αυξάνει τις ευκαιρίες διακριτικής φωτογράφησης."

Λογισμικό Πιστοποίησης Δεδομένων DVK-E2: Βραβείο Καλύτερης Τεχνολογίας για το 2004

Το Λογισμικό Πιστοποίησης Δεδομένων (Data Verification Kit) DVK-E2 της Canon είναι σχεδιασμένο ώστε να συνεργάζεται με τις ψηφιακές SLR EOS-1Ds και EOS-1D Mark II. Παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να αποδείξει ότι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μ' αυτές τις μηχανές δεν έχουν υποστεί καμία τροποποίηση ή επεξεργασία. Σχολιάζοντας αυτή την βράβευση, η κριτική επιτροπής της Ένωσης TIPA δήλωσε: "Ένα εγγενές πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τομέας της ψηφιακής φωτογραφίας είναι η απόδειξη της αυθεντικότητας των εικόνων. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί μία ψηφιακή εικόνα, γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατη την χρήση ψηφιακών φωτογραφιών σαν επίσημα αποδεικτικά στοιχεία σε δίκες, ή σε άλλους τομείς στους οποίους η αυθεντικότητα των φωτογραφιών είναι ζωτικής σημασίας. Το Λογισμικό Πιστοποίησης Δεδομένων της Canon λύνει αυτό το πρόβλημα, προσθέτοντας μία "σφραγίδα αυθεντικότητας" στις ψηφιακές εικόνες."

Εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς ψηφιακών μηχανών SLR

Μέχρι τον Μάρτιο του 2004, ο συνολικός όγκος πωλήσεων ψηφιακών μηχανών SLR είχε αυξηθεί κατά 630% στην Δυτική Ευρώπη*. "Η τεράστια επιτυχία της EOS 300D έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στην εντυπωσιακή ανάπτυξη αυτής της αγοράς," σχολίασε ο Mogens Jensen, Επικεφαλής του Τομέα Consumer Imaging της Canon για την Ευρώπη. Τα αποθέματα της EOS 300D εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την παρουσίασή της στην Ευρώπη, και η Canon χρειάστηκε να αυξήσει την παραγωγή της για να καλύψει την μεγάλη ζήτηση. Στον χώρο του φωτορεπορτάζ, οι ψηφιακές SLR της Canon έχουν ήδη εξασφαλίσει την "μερίδα του λέοντος" παγκοσμίως, καθώς τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Getty Images και AFP) επιλέγουν επαγγελματικά προϊόντα της Canon για τους φωτογράφους τους.
"Θεωρούμε εξαιρετικά τιμητική την διάκριση τεσσάρων προϊόντων της Canon μ' αυτά τα πολύ σημαντικά βραβεία και είμαστε πανευτυχείς γι' αυτό," ανέφερε ο Mogens Jensen, Επικεφαλής του Τομέα Consumer Imaging της Canon για την Ευρώπη. "Τα βραβεία αυτά ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση της Canon στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των ψηφιακών SLR και αντικατοπτρίζουν την δέσμευση της εταιρείας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας τόσο για την ψηφιακή, όσο και για την αναλογική φωτογραφία."

Η Ένωση TIPΑ

Η TIPA (Technical Image Press Association) ιδρύθηκε το 1991 σαν μία ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική ένωση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά περιοδικά που ασχολούνται με την φωτογραφία και το βίντεο. Με 30 περιοδικά-μέλη από 12 χώρες, η TIPA είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ένωση εκδόσεων στον χώρο της φωτογραφίας και της εικόνας. Μία φορά κάθε χρόνο, τα μέλη της ένωσης συγκεντρώνονται για να επιλέξουν τα "Καλύτερα Προϊόντα Φωτογραφίας/Απεικόνισης στην Ευρώπη".

1 Με τον φακό USM EF300mm f/2.8L IS
* Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2003.
Τα δεδομένα πωλήσεων που αναφέρονται σ' αυτό το δελτίο τύπου προέρχονται από την GFK και αντιπροσωπεύουν 11 Ευρωπαϊκές χώρες.