H 40ή επέτειος για το δημοφιλές calculator Canon

Η Canon ανακοινώνει την 40ή επέτειο για το δημοφιλές "κομπιουτεράκι"
Η Canon, ηγέτιδα εταιρεία στην φωτογραφία και τις τεχνολογίες απεικόνισης, γιορτάζει την 40η επέτειο των υπολογιστών χειρός, τα γνωστά στο ευρύ κοινό..."κομπιουτεράκια". Με την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου 10 πλήκτρων το 1964 η Canon συνέχισε να εισάγει νεές τεχνολογίες που επέτρεψαν τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά.

Το 1962 οι μηχανικοί της Canon έθεσαν ως στόχο την κατασκευή ενός μικρού υπολογιστή με φωτιζόμενη οθόνη ο οποίος θα είχε μόνο 10 αριθμητικά πλήκτρα και θα μπορούσε να τοποθετηθεί πάνω στο γραφείο. Το σχετικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε σε έκθεση στην Ιαπωνία το 1964. Η εξαιρετικά θετική αντίδραση έδωσε στην Canon - η οποία την περίοδο εκείνη ήταν μια εταιρεία φωτογραφικών μηχανών - την ώθηση να εισέλθει στην αγορά των υπολογιστών χειρός και η συσκευή κυκλοφόρησε μέσα στο ίδιο έτος ως "Canola 130".

Στις επόμενες δεκαετίες η Canon επεκτάθηκε στην σχετική αγορά παρουσιάζοντας συνεχώς πρωτοποριακά προϊόντα. Το μοντέλο Pocketronic (1970) ήταν το πρώτο κομπιουτεράκι τσέπης με θερμικό εκτυπωτή ενώ το BP 1010-D (1986) ήταν το πρώτο κομπιουτεράκι με εκτυπωτή Bubble Jet. Σήμερα η Canon παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής που ενσωματώνει τεχνολογία Bubble Jet εκτύπωσης σε κομπιουτεράκια. Το 1998 η Canon σημείωσε μια ακόμα πρωτιά με την παρουσίαση μοντέλων με τη νέα οθόνη Pure Green.

Με την παράδοση της τεχνολογικής πρωτοπορίας και μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας η Canon σήμερα είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην αγορά των υπολογιστών χειρός. Στην ευρεία προϊοντική γκάμα περιλαμβάνονται φορητά μοντέλα, μοντέλα γραφείου, προηγμένες συσκευές επιστημονικών υπολογισμών, μοντέλα που συνδέονται με PC μέσω θύρας USB και φυσικά μοντέλα με προηγμένες δυνατότητες εκτύπωσης