FORTHnet & www.ypes.gr

Προβλέποντας την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούσαν να ενημερωθούν για λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας καθώς και για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψήφιζαν, τα αρμόδια στελέχη του ΥΠ.ΕΣ. θεώρησαν απαραίτητη την προσωρινή αναβάθμιση της υποδομής του.
Η λύση που προτάθηκε και υλοποιήθηκε από τη FORTHnet, ήταν αυτή της χρήσης του ιδιόκτητου δικτύου LMDS της εταιρίας, που προσέφερε αμεσότητα και αυξημένη χωρητικότητα. Για αυτό το σκοπό, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο ειδική κεραία LMDS που συνέδεσε ασύρματα τα υπολογιστικά συστήματά του με τη FORTHnet με ταχύτητα 4Mbps. Η σύνδεση αναβαθμίστηκε άμεσα στα 6Mbps κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, όπου η ζήτηση πληροφορίας κορυφώθηκε.

Το ασύρματο κύκλωμα LMDS της FORTHnet ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης των πολιτών, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Το δίκτυο LMDS της FORTHnet, με 10 ενεργούς σταθμούς βάσεως, καλύπτει σήμερα πληθυσμιακά ποσοστό άνω του 80% στην Αττική και του 50% στη Θεσσαλονίκη. Με τους νέους δε σταθμούς που θα ενεργοποιηθούν σύντομα, τα ποσοστά κάλυψης θα ξεπεράσουν τα 90% και 80% αντίστοιχα. Η FORTHnet έχει εγκαταστήσει τα τελευταία 2 χρόνια 500 περίπου ασύρματα κυκλώματα LMDS σε Αττική και Θεσ/νίκη.