Εξαγορά της Internet Hellas από τη FORTHnet

Η FORTHnet προχωρά στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Internet Hellas, ενός ISP με κυρίως εταιρικό πελατολόγιο που εξειδικεύεται περισσότερο στην προσφορά Υπηρεσιών Data Center.
Η εξαγορά, συνοδεύεται από μία σειρά εμπορικών συμφωνιών οι οποίες θα αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εμπορικές συνέργιες των δύο Ομίλων.
Η ένταξη των υποδομών Data Center και του πελατολογίου της Internet Hellas στο δυναμικό της FORTHnet, θα ενισχύσει περαιτέρω την κυρίαρχη θέση της στην αγορά των υπηρεσιών Internet και του e-business γενικότερα.
Η συμφωνία των δύο Ομίλων προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους, τόσο με τη μορφή της χρήσης υπηρεσιών, όσο και με τη μεταπώληση αυτών. Πιο συγκεκριμένα, οι ακόλουθες υπηρεσίες της FORTHnet θα μεταπωλούνται από το δίκτυο της Delta Singular: Υπηρεσίες Σταθερής Τηλεφωνίας, Υπηρεσίες Data, Υπηρεσίες Internet, Υπηρεσίες ASP και Υπηρεσίες Data Center. Παράλληλα η FORTHnet θα αξιοποιήσει υπηρεσίες της Delta Singular όπως η έκδοση λογαριασμών.
Το τίμημα της εξαγοράς που θα οριστικοποιηθεί με το πέρας των σχετικών ελέγχων δε θα ξεπεράσει τα 3,1 εκ. ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, τόσο η διοικητική όσο και η λειτουργική ενοποίηση της Internet Hellas και της FORTHnet θα είναι άμεση.