Ετοιμάζεται βελτιωμένος κύκλος του προγράμματος Δικτυωθείτε

Το πρόγραμμα ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και έχει σκοπό την προώθηση των τεχνολογιών του Διαδικτύου και των εφαρμογών τους στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και τη διαμόρφωση και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για το η-επιχειρείν με έμφαση στις ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το μέτρο 3.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η Εκπαιδευτική Στηριξη από το μέτρο 8.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, του Υπουργείου Ανάπτυξης

Οι ενέργειες του Προγράμματος περιλαμβάνουν :
Την οικονομική ενίσχυση
Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε μία ΜΜΕ με σκοπό την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύνδεση της με το Διαδίκτυο ή για την περαιτέρω αξιοποίησή του κατασκευάζοντας ηλεκτρονικό κατάστημα (On line Shop).

Την εκπαιδευτική στήριξη
Υποστήριξη επιχειρηματιών και εργαζομένων από συμβούλους, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης μέσω διαδικτύου και λειτουργία Help Desk.

Στον νέο κύκλο αναμένεται η διεύρυνση των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και η προσαρμογή των ελάχιστων προδιαγραφών των προϊόντων στα σημερινά δεδομένα.
Επίσης γίνεται μελέτη για πιθανή αύξηση του μέγιστου προϋπολογισμού με ταυτόχρονη αύξηση της επιχορήγησης.

Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2004 22.452 επιχειρήσεις είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και 10.602 επιχειρηματίες είχαν εκπαιδευτεί στις τεχνολογίες της πληροφορικής και του Internet.
Στόχος του προγράμματος είναι έως το τέλος του 2005 50.000 μικρές επιχειρήσεις να να έχουν εξοικειωθεί με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.