«Ένα γράμμα όνειρο» με χορηγό τη Forthnet

Με την υποστήριξη της Forthnet, ξεκινά φέτος το ταξίδι του, το πρόγραμμα «Ένα γράμμα όνειρο» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».

Με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη 60 παιδιών που νοσηλεύονται ήδη ή πρόκειται να νοσηλευθούν στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών Nοσοκομείων Αττικής, ξεκινά φέτος το ταξίδι του, το πρόγραμμα «Ένα γράμμα όνειρο» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».

Με την υποστήριξη της Forthnet, που ανέλαβε την αποκλειστική χορηγία για την περίοδο 2008-2009, το πρόγραμμα επεκτείνεται και φέτος θα εφαρμοστεί και στα δύο Νοσοκομεία Παίδων, Αγλαΐα Π. Κυριακού και Αγία Σοφία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένα γράμμα όνειρο», προσφέρεται σε κάθε παιδί το δικό του μεταλλικό «ταχυδρομικό» κουτί. Αφού το ζωγραφίσει με τη συνεργασία εικαστικής θεραπεύτριας, το παιδί τοποθετεί στο κουτί τις ζωγραφιές του, τα σκίτσα του αλλά και διάφορα γράμματα με τις ερωτήσεις, τις επιθυμίες και τις απορίες του. Αυτό το υλικό, το ίδιο το παιδί το παραδίδει μετέπειτα στην εικαστική θεραπεύτρια, η οποία με τη βοήθεια ψυχολόγου, το μελετά, το αναλύει και έτσι κατανοώντας καλύτερα τη ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού, αφενός δίνει απαντήσεις στις απορίες και στους προβληματισμούς του, αφετέρου συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχολογίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το πρόγραμμα «Ένα γράμμα όνειρο», λειτούργησε πειραματικά για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2007, στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αγλαΐα Π. Κυριακού και περιελάμβανε την προσφορά 20 μεταλλικών κουτιών σε αντίστοιχα νοσηλευόμενα παιδιά. Τα αποτελέσματα της εξάμηνης τότε δράσης ήταν απολύτως ενθαρρυντικά και έτσι κρίθηκε αναγκαία η επέκταση του προγράμματος και στα ογκολογικά τμήματα και των δύο Νοσοκομείων Παίδων, Αγλαΐα Π. Κυριακού και Αγία Σοφία.

Η Forthnet, αναγνωρίζοντας πλήρως τα αποτελέσματα της ανεκτίμητης αυτής δράσης και με σεβασμό στο έργο που επιτελεί ο φορέας «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί», αποφάσισε να αναλάβει την αποκλειστική χορηγία του προγράμματος «Ένα γράμμα όνειρο», για την περίοδο 2008-2009. Σημειώνεται ότι αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Forthnet, μέσω του οποίου η εταιρία στηρίζει μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας.

Το «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» δημιουργήθηκε από μία διεπιστημονική ομάδα εθελοντών πριν 9 χρόνια, μετά από πρόταση του Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Π. Κυριακού» κ. Δημήτρη Πεπελάση. Στόχος του, είναι να στηρίξει μέσω της τέχνης τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Στο πλαίσια αυτό, έχει αναπτύξει προγράμματα που ανακουφίζουν και ενδυναμώνουν τα άρρωστα παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών, χορηγών και σχολείων, ενώ συνεργάζεται στενά και με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και το ιατρικό προσωπικό των μονάδων νοσηλείας.