Έλεγχος Εμπορικών Σημάτων.

Koινοτικό σήμα
Με τον όρο κοινοτικό σήμα εννοούμε την καταχώριση ενός σήματος και στις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μία μόνη κατάθεση στο Γραφείο Εναρμόνισης στην Εσωτερική Αγορά (Γ.Ε.Ε.Α.). Η Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης προμηθεύει στους ενδιαφερόμενους σχετικές αιτήσεις κατάθεσης κοινοτικού σήματος, οι οποίες συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνονται στο ΓΕ.Ε.Α., που εδρεύει στο Αλικάντε της Ισπανίας.
Η διαδικασία κατάθεσης και καταχώρισης του κοινοτικού σήματος διέπεται από τον Κανονισμό του Συμβουλίου με αριθμό 40/94 της 20ης Δεκεμβρίου 1993. Για τη μετατροπή αίτησης κοινοτικού σήματος ή κοινοτικού σήματος σε αίτηση εθνικού σήματος κατατίθενται, σύμφωνα με το π.δ. 353/98, στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Το εθνικό τέλος κατάθεσης σήματος, που σήμερα ανέρχεται στα 60 € συν 15 € για κάθε επιπλέον κλάση.
Μετάφραση της αίτησης μετατροπής και των συνημμένων εγγράφων στην ελληνική γλώσσα από πρόσωπο ικανό σύμφωνα με το νόμο.
Εγγραφο διορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου και αντικλήτου στην Ελλάδα. 10 αναπαραστάσεις του σήματος και εφόσον πρόκειται για έγχρωμη σύνθεση και 10 έγχρωμες αναπαραστάσεις αυτού.
Η προθεσμία για την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών είναι 2 μήνες και αρχίζει από την επομένη της ειδοποίησης του καταθέτη με έγγραφο της Υπηρεσίας μας.

Πρόσβαση στο αρχείο των Ελληνικών Εμπορικών Σημάτων

Πρόσβαση στο αρχείο των Κοινοτικών Σημάτων

Πηγή : Υπουργείο Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Εμπορίου