Canon Digital IXUS 700

Canon Digital IXUS 700 Tο νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς στα 7.1 Megapixel
Η Canon, πρωτοπόρος στους τομείς της φωτογραφίας και των τεχνολογιών απεικόνισης, παρουσιάζει την Digital IXUS 700 με ανάλυση 7.1 Megapixel - το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς IXUS.
Με πολλές νέες δυνατότητες, εντυπωσιακές επιδόσεις, design υψηλής αισθητικής και περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι σε χρώμα γκρι του τιτανίου, η νέα Digital IXUS 700 είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης που θέλει όλες τις IXUS να προάγουν την σχεδίαση φωτογραφικών μηχανών σε ανώτερα επίπεδα.
Οδηγούμενη από τον ισχυρό επεξεργαστή DIGIC II - τον ίδιο που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές ψηφιακές SLR της Canon - η νέα Digital IXUS 700 διαθέτει φακό με οπτικό ζουμ 3.0x, μεγάλη LCD οθόνη 2.0", δυνατότητα εγγραφής βιντεοκλίπ στα 30 καρέ/δευτ. με ανάλυση VGA και διάρκεια που περιορίζεται μόνο από την χωρητικότητα της κάρτας μνήμης , θύρα USB 2.0 Hi-Speed, λειτουργία "Τα Χρώματά μου" για επεξεργασία των χρωμάτων στην ίδια τη μηχανή, καθώς και πλήκτρο Εκτύπωσης/Κοινής Χρήσης για άμεση εκτύπωση φωτογραφιών σε οποιονδήποτε συμβατό με PictBridge εκτυπωτή και γρήγορη μεταφορά αρχείων.
Ο αισθητήρας της, με ανάλυση 7.1 Megapixel, επιτρέπει μεγεθύνσεις με υψηλό βαθμό λεπτομέρειας σε μεγέθη μεγαλύτερα από A3.
Συνδυάζοντας τις κορυφαίες προδιαγραφές με το υπέρκομψο design, η νέα Digital IXUS 700 αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Canon στη διαρκή αναζήτηση της τελειότητας" αναφέρει ο Mogens Jensen, Επικεφαλής του Τομέα Consumer Imaging της Canon Europe. "Η Digital IXUS 700 εκφράζει απόλυτα την φιλοσοφία της σειράς IXUS: τεχνολογίες αιχμής και απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής σε επαναστατικά μικρό μέγεθος με έξοχο design".

Νέα σχεδίαση
Αν και υπάρχουν σαφείς αναφορές στο σχεδιαστικό μοτίβο που εμπνεύστηκε ο Yasushi Shiotani, σχεδιαστής της πρώτης IXUS, η σχεδίαση της Digital IXUS 700 αντιπροσωπεύει μία υπέρβαση του παραδοσιακού ορθογώνιου σχήματος των IXUS. Το φινίρισμα υψηλής στιλπνότητας και οι χαρακτηριστικές, ρευστές καμπύλες δίνουν μεταξένια αίσθηση στoν κάτοχό της. Η μηχανή έχει κατά 8% μικρότερο βάρος από το προηγούμενο κορυφαίο μοντέλο της σειράς, Digital IXUS 500.
Μία νέα λειτουργία αυξάνει προσωρινά την φωτεινότητα της μεγάλης LCD οθόνης στο μέγιστο επίπεδο, βελτιώνοντας την ορατότητα σε σκηνές με εκθαμβωτικό φως ή εξωτερικές λήψεις. Δημιουργικές διαδικασίες, όπως η σύνθεση και το καδράρισμα των σκηνών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού διευκολύνονται σημαντικά με την λειτουργία "Νυχτερινής Οθόνης", η οποία βελτιώνει την ορατότητα στην LCD οθόνη χωρίς να επηρεάζει την έκθεση της εικόνας.

Κορυφαία απόδοση
Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη επαγγελματιών φωτογράφων και διεθνών πρακτορείων, όπως το Getty Images, για τις προηγμένες δυνατότητές του στον τομέα της απόδοσης των εικόνων, ο επεξεργαστής DIGIC II εγγυάται κορυφαία ποιότητα εικόνας, βελτιώνοντας σημαντικά τις διαβαθμίσεις των χρωμάτων και την ισορροπία λευκού.
Ο επεξεργαστής DIGIC II συμβάλλει επίσης στην επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων σε αρκετούς άλλους τομείς? ενδεικτικά αναφέρουμε τον ελάχιστο χρόνο εκκίνησης, μόλις 0.8 του δευτερολέπτου, τη δυνατότητα συνεχόμενων λήψεων με ταχύτητα 2 καρέ ανά δευτερόλεπτο μέχρι να γεμίσει η κάρτα μνήμης και τη νέα θύρα USB 2.0 Hi-Speed για ταχύτατη μεταφορά αρχείων.
Η άφθονη επεξεργαστική ισχύς μεταφράζεται αφενός σε νέες δυνατότητες - όπως η λειτουργία προβολής εικόνων με υψηλή ταχύτητα και η λειτουργία γρήγορης μετακίνησης στις αποθηκευμένες εικόνες (με δυνατότητα διεξαγωγής αναζητήσεων) κατά την εξέτασή τους στην οθόνη της μηχανής - και αφετέρου σε βελτιώσεις, όπως η γρήγορη περιστροφή των εικόνων και η αυξημένη ταχύτητα εγγραφής σε κάρτες μνήμης. Επιπλέον, η λειτουργία αυτόματης εστίασης της Digital IXUS 700 είναι 55% γρηγορότερη έναντι της προκατόχου της, χάρη στη νέα, πιο "συμπαγή" σχεδίαση του φακού ζουμ 37-111mm και το νέο σύστημα εστίασης που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή DIGIC II.

Νέες δυνατότητες και ευκολίες κατά τη λήψη
Χάρη σε νέα ρύθμιση που ενσωματώνει η μηχανή, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν επ' αόριστον τον χρόνο προβολής των εικόνων στην LCD οθόνη μετά από την λήψη, δίνοντάς τους κατ�αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να τις διαγράψουν αμέσως, εάν θέλουν, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους σε κατάσταση προβολής. Όταν ο χρήστης πατήσει ξανά το κουμπί του κλείστρου, η μηχανή επιστρέφει αμέσως σε κατάσταση λήψης.
Το νέο μενού "Τα Χρώματά μου" δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τα χρώματα των φωτογραφιών και των ταινιών τους πριν καν τις τραβήξουν. Υποστηρίζονται εννέα προηγμένες καταστάσεις επεξεργασίας χρωμάτων, όπως για παράδειγμα η Colour Accent, η οποία επιτρέπει τη μετατροπή ολόκληρης της εικόνας, εκτός από ένα χρώμα, σε μονόχρωμη. Άλλες καταστάσεις επεξεργασίας επιτρέπουν τον τονισμό συγκεκριμένων χρωμάτων, ή την αντικατάσταση ενός χρώματος με ένα άλλο -δυνατότητα η οποία μπορεί να βρει πρακτικές και δημιουργικές εφαρμογές σε τομείς όπως η σχεδίαση προϊόντων και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν την αποθήκευση 2 εκδόσεων της εικόνας - πριν και μετά από την εφαρμογή ενός εφέ.
Για μέγιστη ευελιξία και ευκολία χρήσης, η Digital IXUS 700 διαθέτει συνολικά 13 καταστάσεις λήψης στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η πλήρως αυτόματη λειτουργία και η κατάσταση συρραφής εικόνων για τη δημιουργία πανοραμικών σκηνών. Σε κατάσταση χειροκίνητης λήψης κάθε έμπειρος χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τις ρυθμίσεις της μηχανής, όπως την ισορροπία λευκού, τη διόρθωση έκθεσης και την ταχύτητα κλείστρου, η οποία εκτείνεται από 15 δευτ. έως 1/2000 δευτ. Επίσης, χάρη στις 9 καταστάσεις Ειδικών Σκηνών επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τη φωτογράφηση συγκεκριμένων θεμάτων (πορτρέτα, σκηνές σε χιονισμένα τοπία ή παραλίες, κ.α.). Τέλος, το νέο, ισχυρότερο φλας, με 6 καταστάσεις λειτουργίας, έχει εμβέλεια έως 4.8 μέτρα με αυτόματη επιλογή ταχύτητας ISO.

Νέες δυνατότητες στον τομέα του βίντεο
Η Digital IXUS 700 διαθέτει επίσης νέες, προηγμένες δυνατότητες στον τομέα του βίντεο. Η λειτουργία Ψηφιακού Ζουμ είναι πλέον διαθέσιμη και για λήψη βίντεο, ενώ οι χρήστες μπορούν να γράφουν υλικό διάρκειας έως ενός λεπτού με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για ομαλή αναπαραγωγή με αργή κίνηση από την ίδια τη μηχανή. Ο έλεγχος της αργής κίνησης έχει βελτιωθεί και η ταχύτητα μπορεί να προσαρμοστεί σε πέντε επίπεδα. Η ισορροπία λευκού και η έκθεση προσαρμόζονται αυτόματα κατά τη λήψη βίντεο, ενώ για την εγγραφή βιντεοκλίπ κατάλληλα για αποστολή μέσω email, μία νέα ρύθμιση της μηχανής επιτρέπει την εγγραφή υλικού διάρκειας έως 3 λεπτών με ταχύτητα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ανάλυση 160 x 120.

Εργονομία
Παρά τη μείωση του μεγέθους του σκοπεύτρου, οι μηχανικοί της Canon πέτυχαν την προβολή εστιασμένης εικόνας σε απόσταση έως 16 χιλιοστά, πράγμα το οποίο είναι ιδανικό για όσους φορούν γυαλιά. Ο έξυπνος αισθητήρας προσανατολισμού ανιχνεύει εάν η λήψη γίνεται με οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό και όχι μόνο φροντίζει για την εμφάνισή τους με τον σωστό προσανατολισμό στην οθόνη της μηχανής, αλλά βοηθάει επίσης το προηγμένο σύστημα iSAPS, το οποίο λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός του φωτογράφου, αναλύοντας παραμέτρους της σκηνής όπως η ρύθμιση ζουμ και η φωτεινότητα, προσπαθώντας να προβλέψει το είδος της φωτογραφίας που τραβάει ο χρήστης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ταχύτερη αυτόματη εστίαση και αυξημένη ακρίβεια για την αυτόματη έκθεση και την ισορροπία λευκού.

Αξεσουάρ που επεκτείνουν τη δημιουργικότητά σας
Η Canon έχει σχεδιάσει αδιάβροχη θήκη που διατίθεται προαιρετικά και επιτρέπει υποβρύχιες λήψεις σε βάθος έως 40 μέτρα. Η θήκη διαθέτει ένα σύστημα διάχυσης του φωτός του φλας, το οποίο μειώνει τα λευκά στίγματα στην εικόνα που προκαλούνται από τα διάφορα σωματίδια που αιωρούνται στο νερό, καθώς και φακό διπλού κρυστάλλου που αποτρέπει το θόλωμα. Προαιρετικά, παρέχονται επίσης ειδικά βάρη για επίτευξη ουδέτερης πλευστότητας, έτσι ώστε η μηχανή να μην αναδύεται στην επιφάνεια όταν χρησιμοποιείται για υποβρύχιες λήψεις.
Το νέο φλας υψηλής ισχύος HF-DC1 επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες νυχτερινών λήψεων και λήψεων σε εσωτερικούς χώρους. Με οδηγό αριθμό 18 (ISO 100, μέτρα), αυτό το φλας λειτουργεί σαν δευτερεύουσα μονάδα και ανάβει αυτόματα σε συγχρονισμό με το ενσωματωμένο φλας της μηχανής, χωρίς να ενεργοποιείται κατά το προ-φλας. Η ισχύς του μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα, ανάλογα με την ρύθμιση διαφράγματος της μηχανής. Το HF-DC1 συνδέεται στη μηχανή μέσω ενός παρεχόμενου στηρίγματος χωρίς να καταργεί τη δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος μηχανής-φλας σε τρίποδο.

Εύκολη εκτύπωση και κοινή χρήση
Για άμεση εκτύπωση των φωτογραφιών, χωρίς να απαιτείται η μεταφορά τους σε υπολογιστή, η Digital IXUS 700 υποστηρίζει πλήρως το πρότυπο PictBridge. Όταν συνδέεται σε φωτογραφικούς εκτυπωτές της Canon με επεξεργαστή DIGIC II, όπως ο νέος SELPHY CP600, ο συνδυασμός μηχανής/εκτυπωτή επιτρέπει την παραγωγή φωτογραφικών εκτυπώσεων χωρίς περιθώρια σε 63 μόλις δευτερόλεπτα. Μ' αυτούς τους εκτυπωτές υπάρχει επίσης δυνατότητα παραγωγής εκτυπώσεων με οριζόντιο προσανατολισμό σε χαρτί μεγέθους 100 x 200 χιλ., με τις εικόνες να κόβονται αυτόματα στο σωστό σχήμα απευθείας από τη μηχανή. Υποστηρίζονται επίσης δυνατότητες όπως εκτύπωση φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, εκτύπωση πολλαπλών αντιγράφων μιας εικόνας σ' ένα φύλλο χαρτιού, εκτύπωση πολλαπλών καρέ από βιντεοκλίπ, καθώς και προσθήκη ημερομηνίας/ώρας στις εκτυπώσεις.
Το πλήκτρο Εκτύπωσης/Κοινής Χρήσης παρέχει επίσης δυνατότητα μεταφοράς των αρχείων από τη μηχανή σ' έναν υπολογιστή (Windows ή Mac).

Λογισμικό και πρόσβαση στο CANON iMAGE GATEWAY
Η Digital IXUS 700 παρέχεται με εκτενές λογισμικό στο οποίο περιλαμβάνονται οι εφαρμογές ZoomBrowser EX (Windows) και ImageBrowser (Mac) για εξέταση/εκτύπωση και αρχειοθέτηση φωτογραφιών, PhotoStitch για τη δημιουργία πανοραμικών σκηνών από πολλαπλές φωτογραφίες, PhotoRecord, καθώς και η εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας ArcSoft PhotoStudio. Περιλαμβάνονται επίσης προγράμματα οδήγησης TWAIN (Windows 98/2000) και WIA (Windows Me). Η υποστήριξη του πρωτοκόλλου PTP (Picture Transfer Protocol [πρωτόκολλο μεταφοράς εικόνων]) επιτρέπει την σύνδεση της μηχανής σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows XP (SP1 - 2) και Mac OS X (v10.1.5 - 10.3), χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης.
Με την αγορά της Digital IXUS 700, ο κάτοχός της αποκτά δικαίωμα χρήσης 100MB αποθηκευτικού χώρου στο CANON iMAGE GATEWAY, μία online υπηρεσία της Canon όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύει εικόνες και ταινίες σε άλμπουμ, και να τα μοιράζεται με άλλους χρήστες. Από το CANON iMAGE GATEWAY μπορεί επίσης να μεταφέρει αρχεία εικόνων και ήχων για την λειτουργία "Η Μηχανή Μου" (π.χ. για την αλλαγή της εικόνας εκκίνησης ή του ήχου του κλείστρου).